Voorstellen
3 min. leestijd

Cyriëlle | Kindertandarts (tandarts-pedodontoloog erkend door de NVvK)

Gepubliceerd op
August 23, 2023
Auteur(s)
Share
Wat vind ik nou zo leuk aan de Kindertandheelkunde?
Kinderen zijn puur en eerlijk. Daar houd ik van. Door hun directe benadering weet ik wat ik van hen kan verwachten en ik probeer zo eerlijk mogelijk terug te zijn. Zeggen wat ik doe en doen wat ik zeg. Ik kan het niet altijd leuker voor ze maken, hopelijk wel iets makkelijker.

In 2010 studeerde ik in Groningen af als tandarts. Na een aantal jaren merkte ik al dat ik niet zoveel voldoening haalde uit het behandelen van reguliere patiënten.

Het viel mij op dat ik vooral energie kreeg van de jongere, wat minder goed behandelbare patiënt. Dus waarom zou ik daar niet wat meer mee gaan doen?

In Nederland mag iedereen zich kindertandarts noemen.

Maar omdat ik me meer bekwaam wilde maken, beter wilde weten wat ik deed en waarom ik het deed, ben ik een specialisatie tot kindertandarts (tandarts-pedodontoloog) gaan volgen in Amsterdam. Van 2013 t/m 2016 reisde ik met veel plezier heen en weer tussen Groningen en Amsterdam. Als tandarts-pedodontoloog ben je erkend door de Nederlandse Vereninging voor Kindertandheelkunde. Om deze erkenning te behouden vindt er één keer in de vijf jaar een visitatie plaats (beoordeling door een onafhankelijke commissie).

Vanaf 2019 heb ik mij volledig toegespitst op alleen de Kindertandheelkunde. Daar past een verwijspraktijk bij. In verband met lange wachtlijsten behandel ik namelijk alleen kinderen die zijn verwezen door de huistandarts. Momenteel voer ik praktijk in Tandartspraktijk Huizinga in Hoogezand (nabij Groningen).

Naast de eigen verwijspraktijk en de werkzaamheden aan de stoel geef ik ook nog les aan tandartsen en mondhygiënisten, dit doe ik samenwerking met verschillende bedrijven.
Om mijn kennis up to date te houden ben ik aangesloten bij onder andere de volgende organisaties: NVvK, EAPD, IAPD, KNMT, KRT.